Acest website folosește cookies, continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai mult.
Accept
Speranta TVSperanta TVSperanta TV
  • PROGRAM TV
  • LIVE
  • ARHIVĂ
  • DONEAZĂ
Reading: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: Avem un număr de 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia în urma recalculării
Share
Font ResizerAa
Speranta TVSperanta TV
Font ResizerAa
  • PROGRAM TV
  • LIVE
  • ARHIVĂ
  • DONEAZĂ
Caută
  • PROGRAM TV
  • LIVE
  • ARHIVĂ
  • DONEAZĂ
Follow US
  • Advertise
Speranta TV | Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: Avem un număr de 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia în urma recalculării
Actualitate

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: Avem un număr de 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia în urma recalculării

Last updated: 23 august 2024 11:29 am
Published: 22 august 2024
Actualitate
75 Views
5 Min Read
SHARE

Potrivit ministrului de resort, începând cu data de 1 septembrie 2024, beneficiarii de indemnizaţie socială vor continua să primească suma minimă garantată, de 1.281 lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării.

„Dacă pensia este mai mică de 1.281 lei, diferenţa se suportă de la bugetul de stat. Ca şi până acum, cei care au avut un avantaj la pensie şi primeau mai mulţi bani decât alţi pensionari care au muncit şi contribuit la fel, ei au avut deja avantajul pe care alţi pensionari îl obţin acum şi a căror pensie creşte în urma recalculării. Domniile lor nu pierd acest avantaj, pentru că îşi păstrează pensia mai favorabilă. Deci, chiar dacă nu le creşte pensia, acum aceşti pensionari nu vor pierde niciun leu la pensie, aşa realizând scopul principal al legii, de a elimina inechităţile din sistem. Este prima dată când toate pensiile din sistemul public din România sunt calculate după aceeaşi formulă, astfel încât să fie eliminate inechităţile care apăruseră în funcţie de legislaţia care s-a aplicat la momentul ieşirii la pensie. În spatele reformei este o muncă minuţioasă de evaluare, dosar cu dosar, a situaţiei fiecărui pensionar din România”, a afirmat şefa MMSS.

Aceasta a adăugat că peste 90.000 de pensionari, beneficiari de pensie minimă socială, vor primi mai mulţi bani la recalculare.

„Prin noua Lege a pensiilor, am realizat două obiective importante: reforma pensiilor, adică pensii egale pentru muncă şi contribuţii egale. Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar care au pensii diferite şi vom avea un mecanism de creştere continuă şi sustenabilă a pensiilor. În lege s-a introdus un mecanism care garantează creşterea pensiilor fără a crea dezechilibre bugetare. Este important de ştiut că, de asemenea, a fost eliminat pragul de 9,4% pentru cheltuielile din PIB cu pensiile care ar fi putut duce la îngheţarea pensiilor românilor până în 2070. Recalcularea reflectă contributivitatea. Pot înţelege că există nemulţumiri, dar sunt convinsă că, pe măsură ce pensionarii vor primi pensiile în septembrie, numărul celor mulţumiţi va fi semnificativ, chiar dacă aceştia nu îşi manifestă mulţumirea la un mod entuziast. Sunt convinsă că pensionarii simt că li s-a făcut dreptate. În medie, creşterea va fi de 26,65%. Aşadar, vorbim de o creştere cumulată de peste 40% în acest an. Pentru cei mai mulţi dintre pensionari, aceasta înseamnă o creştere reală şi semnificativă a puterii de cumpărare”, a subliniat Simona Bucura-Oprescu.

„La preluarea mandatului meu, erau evaluate aproximativ 70% dintre dosarele pensionarilor din România. Mai erau de evaluat peste un milion de dosare de pensie, majoritatea fiind dosarele cele mai complexe care fuseseră lăsate la urmă. În mai puţin de un an s-a finalizat evaluarea acestor dosare, s-a elaborat legea şi normele de aplicare şi s-a finalizat recalcularea. Toţi aceşti paşi pe care i-am făcut împreună cu colegii de la Casa Naţională de Pensii Publice, împreună cu colegii de la casele teritoriale de pensii, împreună cu colegii din minister, aduc creşterea echitabilă şi sustenabilă a pensiilor. Toţi aceşti paşi i-am făcut cu gândul la pensionari şi cu gândul la nevoia de a avea justiţie socială. Avem un număr de 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia în urma recalculării. Aceştia au avut un beneficiu suplimentar până acum, când valoarea pensiilor era mai mare decât a altor pensionari care au muncit şi contribuit la fel. După 1 septembrie, prin creşterea celorlalte pensii, se ajunge la echilibrul pe care ni l-am dorit şi pe care ni-l cer oamenii – pentru muncă şi contribuţii egale să avem pensii egale. Printre aceşti 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia după recalculare avem două categorii: cei cu perioade de contributivitate foarte scurte şi cei care au obţinut pe legislaţia anterioară beneficii mai mari decât corespondentul contribuţiilor plătite în timpul activităţii„, a explicat Bucura-Oprescu.

sursa: TVR

GAS ONE

22.08.2024

DONEAZĂ

Share This Article
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Copy Link Print
Niciun comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne pe:

Adăugate recent

Speranta TV | Vremea întrebărilor - Invitat: Marius Mitrache
Vremea întrebărilor – Invitat: Marius Mitrache
Spiritual Vremea întrebărilor
12 iunie 2025
Lumini din trecut | 12 06 2025
Lumini din trecut
Lumini din trecut Spiritual
12 iunie 2025
Deschide Biblia: Ajutorul lui Dumnezeu
Deschide Biblia – Ajutorul lui Dumnezeu – Alex Ciurea
Deschide Biblia Spiritual
12 iunie 2025
Albena | Album de călătorie, cu Andreea Albu
Album de călătorie – Albena, Bulgaria
Album de călătorie Cultură
12 iunie 2025

Date de contact:

Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 38 – 38A Com. Voluntari, jud. Ilfov

Telefon: 021 269 03 41

Fax: 021 269 04 86

E-mail: contact@sperantatv.ro

Advertise

  • Advertise with us
  • Newsletters
  • Deal

Articole asemănătoare

Speranta TV | Pensiile vor creşte cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024, potrivit Proiectului privind Noua Lege a Pensiilor, care a intrat în discuţia Coaliţiei de guvernare
Actualitate

Pensiile vor creşte cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024, potrivit Proiectului privind Noua Lege a Pensiilor, care a intrat în discuţia Coaliţiei de guvernare

1 noiembrie 2023

Vreme neobișnuită în Italia, unde a nins, iar temperaturile sunt extrem de scăzute

25 ianuarie 2023
Speranta TV | Start cu Speranță - Invitați: Ana-Maria Sandu, Tiriba Alin
Start cu speranțăActualitate

Start cu Speranță – Invitați: Ana-Maria Sandu, Tiriba Alin

31 ianuarie 2025

Președintele SUA, Joe Biden, a împlinit 80 de ani

21 noiembrie 2022

Termeni și condiții

Toate informațiile și materialele folosite în acest site sunt rezervate în exclusivitate SPERANȚA TV.

Folosirea oricărui text, imagine, material, fișier sau obiect de construcție din acest site în alte scopuri decât cele necomerciale și cele specificate în site fără acordul scris al SPERANȚA TV este interzisă fiind protejate de legea dreptului de autor.

Cod deontologic

Trustul Media SPERANȚA

Director general:
Costel Gogoneață

Director de Programe și Redactor Șef:
Cristina Ișvan
Manager Resurse Umane și Dep. administrativ:
Ana-Maria Sandu
Branduri: Speranța TV
Radio Vocea Speranței
Academia Speranța
Hope Discovery
HopePlay

Date de contact

Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 38 – 38A
Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190

Telefon: 021 269 03 41

E-mail: contact@sperantatv.ro

CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI – CNA Adresa: Bd. Libertatii nr.14, sector 5, cod 050706, Bucuresti, Romania – www.cna.ro

ASOCIAȚIA CENTRUL MEDIA ADVENTIST

Reprezentant legal: Costel Gogoneață

Acționari:

Uniunea Adventistă,
Conferința Banat,
Conferința Moldova,
Conferința Muntenia,
Conferința Oltenia,
Conferința Transilvania de Nord,
Conferința Transilvania de Sud

 

Follow US
Copyright © 2024 Speranta TV
Gestionează consimțământul

Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informații despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțirea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Functional Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar pentru scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de către abonat sau utilizator, sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Stocarea sau accesul tehnic care este folosit exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformare voluntară din partea Furnizorului de Servicii Internet, sau înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi folosite în mod obișnuit pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic este necesar pentru crearea de profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate, sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Preferințe
{title} {title} {title}
Bine ai venit

Logează-te

Username or Email Address
Password

Lost your password?