DU-TE CU PUTEREA ACEASTA PE CARE O AI ȘI IZBĂVEȘTE…
JUDECĂTORII 6:14
Printre schimbările de paradigmă care au avut loc în România odată cu preluarea puterii în stat de către comuniști a fost și laicizarea învățământului, prin care educarea și instruirea tinerei generații devenea în mod exclusiv de competența statului socialist. Prin școală, comuniștii au avut ca principal obiectiv educarea copiilor și tinerilor în spiritul concepției materialist-științifice despre lume și viață. Monopolizarea mijloacelor de informare în masă, introducerea în programa școlară a unor materii care să favorizeze ateismul, precum și realizarea de spectacole în care se caricaturizau principalele sărbători creștine au fost doar câteva dintre metodele de realizare activă a creării „omului nou”.
În acest context, educația religioasă a fost percepută ca o necesitate care să mențină copiii și tinerii în sfera religiozității. Prin Școala de Sabat, ora de îndoctrinare, ora tineretului sau formații corale și orchestrale, prin predici, post și rugăciuni, ore de educație socială sau lecții de etică, excursii și cursuri biblice, Biserica Adventistă a reușit, în mare parte, să-și păstreze copiii și tinerii. Chiar mai mult: educația religioasă oferită a dezvoltat în ei spiritul misionar, prin intermediul acestora, mulți alți tineri ajungând să-L cunoască pe Dumnezeu.
Dacă ești în pană de idei sau ești descurajat că nu găsești căi și mijloace prin intermediul cărora să reaprinzi dorul copiilor și al tinerilor postmoderni pentru lucrurile sfinte, adu-ți aminte că ai talente cu care ai fost înzestrat, că sunt lucruri simple și accesibile care pot fi făcute pentru ei și pentru mântuirea lor și că Dumnezeu îți cere să te ridici și să te implici, acum… ori niciodată.