CĂCI EU ȘTIU GÂNDURILE PE CARE LE AM CU PRIVIRE LA VOI, GÂNDURI DE PACE, ȘI NU DE NENOROCIRE, CA SĂ VĂ DAU UN VIITOR ȘI O NĂDEJDE.
IEREMIA 29:11
Primăvara a intrat în casele noastre încărcată cu raze de soare și miros de zambile. S-a așternut peste câmpuri și unde a găsit copaci i-a umplut cu flori și cu albine. Un spectacol al naturii care intră în plămânii noștri printr-o respirație amplă.
Dincolo de succesiunea anotimpurilor și de mișcarea de revoluție a pământului, primăvara ajunge la noi fiindcă Dumnezeu a zis să vină. Este în gândul lui Dumnezeu, „căci El zice, și se face, poruncește, și ce poruncește ia ființă”. Din gândul lui Dumnezeu am venit și noi, cu mâini, picioare, ochi și, mai ales, cu minte. Am fost echipați cu un creier, o minune a creației, prin care generăm gânduri.
Cercetătorii susțin că producem mii de gânduri pe oră, din diverse domenii și cu imense posibilități de a se transforma în acțiuni. Este bine cunoscut proverbul: „Semeni un gând, culegi o faptă; semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin!” Simplificând și reducând la esență, calitatea vieții noastre actuale și veșnice se află în gândurile noastre.
Unele gânduri sunt date de stimulii interiori, altele se formează din stimulii care vin din exteriorul nostru. Persoanele în compania cărora ne petrecem timpul pot avea o mare influență asupra gândurilor noastre, prin împărtășirea convingerilor și prin acțiunile lor. Cu cât petrecem mai mult timp în compania lui Dumnezeu, citind din Cuvânt, minunându-ne de splendoarea unui răsărit, sau pe genunchi, în zori de zi, mintea noastră va fi conectată cu gândul lui Dumnezeu, „gând de pace”, cu viitor și nădejde.
Pleacă-te astăzi în rugăciune și lasă înaintea Celui Atotputernic gândurile care te frământă, și orice alt gând fă-l rob ascultării de Hristos (2 Corinteni 10:5).
autor: Ramona Costea