Lumea se confruntă cu multe provocări, crize și diviziune, precum sărăcia, violența și abuzurile asupra drepturilor omului, care subminează pacea, securitatea, dezvoltarea și armonia socială între popoarele lumii. Pentru a face față acestor crize și provocări, trebuie să le abordăm cauzele prin promovarea și apărarea unui spirit comun de solidaritate care ia multe forme. Cea mai simplă dintre ele este prietenia.
Prin prietenie, prin acumularea de legături de camaraderie și dezvoltarea unor legături puternice de încredere putem contribui la schimbările fundamentale necesare pentru a obține o stabilitate de durată, pentru a țese o plasă de siguranță care să ne protejeze pe toți și să genereze pasiunea pentru o lume mai bună, unde toţi sunt uniți pentru binele general.
Un concept vechi de când lumea şi o sărbătoare nouă care celebrează, la iniţiativa ONU, începând din anul 2011, valoarea şi importanţa prieteniei în viaţa tuturor. Astăzi, în Europa şi în SUA, se trimit cărţi poştale sau mesaje scrise, se fac mici daruri sau se oferă flori, dar în cele mai multe locuri sărbătoarea înseamnă pur şi simplu să te afli în compania prietenilor, să găteşti pentru ei ori să-i inviţi la masă, să faci anume prăjituri sau să cânţi împreună cu ei.
Cum marcăm Ziua Prieteniei!?
În general, în Europa şi în SUA, se trimit cărţi poştale sau mesaje scrise, se fac mici daruri sau se oferă flori, dar în cele mai multe locuri sărbătoarea înseamnă pur şi simplu să te afli în compania prietenilor, să găteşti pentru ei ori să-i inviţi la masă, să faci anume prăjituri sau să cânţi împreună cu ei.
sursa: TVR