Noi reguli, prin care sunt interzise difuzoarele şi se limitează dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane, au intrat în vigoare la Veneţia. Măsurile au fost introduse pentru a se limita impactul turismului excesiv asupra oraşului italian, spun oficialii locali, și fac parte dintr-un pachet mai larg de decizii menite să reducă impactul turismului de masă.
Canalele din zona istorică a Veneţiei fac din acest oraş unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.
Veneţia a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 euro la începutul acestui an, după ce iniţial a interzis navelor de croazieră să acosteze în 2021.
Turismul excesiv este considerat ca fiind una dintre cele mai urgente probleme pentru Veneţia, care are o populaţie de aproximativ 250.000 de oameni şi a avut peste 13 milioane de vizitatori în 2019.
Numărul de vizitatori a scăzut de atunci, dar se aşteaptă ca în anii următori să depăşească nivelul de dinainte de pandemie.
Veneţia a înregistrat un exod al localnicilor din cauza temerilor că turiştii ar putea copleşi oraşul istoric.
Modificările aduse regulilor privind turismul vin după ce experţii Unesco au avertizat anul trecut că Veneţia ar putea fi adăugată pe lista siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice şi turismul de masă ameninţă să provoace schimbări ireversibile.
sursa: G4Media
02.06.2024