Bisericile cu un număr semnificativ de membri tineri sunt de două ori mai predispuse să utilizeze tehnologii de vârf, decât cele cu membri mai în vârstă, sugerează un studiu publicat de Seminarul Hartford, scrie The Christian Post.
Folosirea tehnologiei de ultimă generaţie are lipici la tineri, indică studiul desfășurat pe o perioadă de zece ani. Specialiștii spun că această concluzie se aplică în cazul a 30 de culte și religii analizate, incluzând aici catolici, protestanţi, mormoni, musulmani și evrei.
Potrivit studiului, creștinii evanghelici s-au detașat ca grupul care integrează cel mai mult tehnologia în serviciile sale divine.
The Christian Post prezintă câteva dintre inovaţiile liturgice pe care le-a produs introducerea tehnologiei în serviciile divine ale bisericilor.
În Fellowship Church, din Texas, membrii bisericii sunt invitaţi să urmărească predicile pastorului Ed Young pe un ecran uriaș care transmite imagini high-definition, din „biserica-mamă” din Grapevine. Pastorul poate astfel să predice în mai multe locuri simultan.
Yourng face parte din noua generaţie de lideri creștini care folosesc tehnologie de vârf precum videoclipuri HD sau chiar holograme, pentru a-și prezenta predicile transmise dintr-o biserică centrală, în mai multe biserici-satelit.
La Morning Star Church din Dardenne Prairie (Missouri), pastorul Mike Schreiner își încurajează audienţa să îi trimită întrebări prin sms, în timpul predicii. Asistentul lui, John Carrington, le selectează și le afișează apoi pe un ecran, iar pastorul răspunde.
Tehnologia nu este însă folosită exclusiv pentru predicare, ci și pentru gestionarea donaţiilor financiare. „E-generozitatea” are multe avantaje, susţine Deborah Mattews de la compania de plăţi electronice ACH Direct. Potrivit acesteia, prin posibilitatea de a face plăţi electronice, credincioșii „își păstrează angajamentul de a oferi chiar și atunci când nu sunt prezenţi la biserică,” în vacanţe, pe vreme rea, sau când sunt bolnavi.
Conform unui studiu din 2010 elaborat de Rezerva Federală a Statelor Unite, circa trei sferturi dintre plăţile care nu au fost făcute cash, au fost prin făcute electronic.
sursa: semneletimpului.ro
03.06.2023