Integralele și Matricele au pus la grea încercare elevii care au susținut a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat, cea la Matematică. Mulţi au părăsit sălile de examen înainte de terminarea celor 3 ore alocate rezolvării subiectelor. La a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat s-au prezentat puţin peste 124 de mii de elevi, adică 85% din numărul celor înscriși. Şase liceeni au fost eliminați, după ce au fost prinși că au încercat să copieze.
Matematica și Istoria sunt probele pe care liceenii, în funcție de profil, le-au susținut în a doua zi de simulare a examenului de Bacalaureat. Un eseu despre evoluția politică a României în secolul XX a fost cel mai dificil subiect pentru elevii de la uman.
La real, în schimb, matematica le-a dat emoții liceenilor. La subiectul trei, elevii au avut de rezolvat matrice, integrale ori funcții. Nu toți au reușit să găsească rezolvarea.
Sunt și elevi care au planuri să studieze la universități bune din țară sau străinătate. Așa că iau școala în serios. Iar meditațiile completează pregătirea pentru o notă bună la examen.
Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Ceea ce Centrul Național de Evaluare realizează sunt subiecte pentru nivel mediu, adecvate cu ceea ce ne dorim de la profilul absolventului. În niciun caz nu vorbim despre subiecte mai grele sau mai ușoare.
Platforma a funcționat destul de bine și în a doua zi a simulării examenului de Bacalaureat. A treia probă a simulării este cea la alegere a profilului, iar joi e programată proba la Limba maternă. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 15 martie.
sursa: TVR
06.03.2024