Aceasta va oferi instrumente și va vinde ecrane, baterii și piese de cameră pentru unele modele de gadgeturi lansate începând cu anul 2020.
Programul se va desfășura în Belgia, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania, Suedia și Regatul Unit, permițând publicului să cumpere piese și kituri de reparații originale pentru anumite iPhone-uri și Mac-uri lansate începând cu 2020.
Lansat în SUA anul trecut, serviciul va oferi manuale de instrucțiuni detaliate și piese pentru o varietate de reparații comune, inclusiv ecrane fisurate. Deși utilizatorii sunt liberi să folosească orice unelte pe care le au la dispoziție, Apple oferă aceleași instrumente folosite de tehnicienii interni ai companiei pentru achiziționare sau în cadrul unui împrumut de șapte zile.
În timp ce oricine poate accesa serviciul, efectuarea unei „intervenții chirurgicale” pe un smartphone sau pe un computer nu este pentru cei nepricepuți. Marea majoritate a utilizatorilor ar fi probabil mai bine să apeleze la abilitățile unui profesionist.
Apple a declarat că are peste 5.000 de ateliere de reparații autorizate în întreaga lume cu acces la piese originale, inclusiv la cele proprii și la cele independente. Multe altele sunt disponibile în Marea Britanie și în Europa.
Având în vedere că, potrivit datelor CCS Insight, consumatorul mediu își păstrează smartphone-ul timp de aproximativ 4 ani, accesul la opțiuni de reparații cu preț rentabil și la asistență software extinsă este crucial.
În timp ce mișcarea va fi aplaudată de cei care susțin dreptul la reparații la un preț rentabil, specialiștii au criticat recent Apple pentru blocarea utilizării de piese reciclate și neautorizate pentru reparații. Dacă nu folosiți o piesă cumpărată special pentru o reparație, cu numărul de serie corespunzător, un iPhone o poate respinge.
08.12.2022