În acest episod special al emisiunii “Arta Bucătariei Vegane”, Dr. Szallos-Farkas Konrad te îndeamnă să descoperi trei rețete vegane delicioase și pline de prospețime: Tzatziki, o cremă răcoritoare cu castraveți și iaurt de soia, Cremă de Avocado cu Măsline, o opțiune cremoasă și savuroasă, și Cremă de Tofu, o alegere sănătoasă și plină de proteine.
Dr. Konrad te va ghida pas cu pas în procesul de pregătire al acestor trei delicii vegane, evidențiind ingrediente simple și metode ușor de urmat. Fiecare rețetă este plină de gust și textură, aducând în farfurie o explozie de arome și nutrienți esențiali.
Pregătește-ți ustensilele și fii gata să îți răsfeți papilele gustative cu această trifectă vegana de rețete! Dacă îți plac aceste preparate sau ai sugestii pentru viitoarele episoade, nu ezita să ne lași un comentariu și să distribui acest episod celor interesați de arta bucătăriei vegane.
Rețetă Tzatziki
Ingrediente:
1 castravete mare
1 legătură de mărar, tocat mărunt
50 ml de ulei de măsline
1 cană de mei fiert până devine moale (1/4 cană mei crud, 1 cană apă)
200 g de tofu natur
2 lingurițe de usturoi granulat
1 linguriță de sare de Himalaya
2 linguri de suc de lămâie
Puțină apă, dacă este nevoie
Mod de preparare:
1. Se rade castravetele pe răzătoarea de dovleac, se presară cu un vârf de cuțit de sare de Himalaya și se amestecă totul.
2. Se lasă castravetele cu sarea la o parte aproximativ 30 de minute. În acest timp se lasă sucul din castravete.
3. Se spală meiul și se pune la fiert până ce devine moale (în jur de 20 de minute).
4. Se pune meiul, uleiul de măsline, tofu, usturoiul, sarea și 2 linguri de suc de lămâie în vasul de la mixerul de mână și se mixează până ce devine cremos. Dacă amestecul este prea gros, se poate adăuga puțină apă.
5. Se stoarce castravetele de suc și se toacă mărarul mărunt.
6. Se adaugă mărarul și castravetele cu ingredientele mixate și se amestecă cu o lingură.
Cremă de tofu
Ingrediente:
180 g tofu natur
1 cartof mediu
3 linguri drojdie de bere inactivă
½ linguriță vegeta Vito
1-2 căței de usturoi, sau
2-3 lingurițe de usturoi granulat (opțional)
½ linguriță de sare de Himalaya
1-2 linguri de apă dacă este nevoie
½ linguriță de curcuma
Mod de preparare:
1. Se curăță un cartof și se pune la fiert. Pentru a fierbe mai repede, se poate tăia în cuburi.
2. Se adaugă toate ingredientele la vasul de la mixerul de mână și se mixează până ce compoziția devine cremoasă. Dacă este nevoie, se poate adăuga puțină apă.
Cremă de avocado si măsline verzi
Ingrediente:
2 buc. avocado mari (sau 4 mici)
200 g măsline verzi fără sâmburi și
neumplute (conservate în ulei și condimente dacă se poate)
1 ceapă albă mică
Zeama de la ½ de lămâie
Pătrunjel verde
Mod de preparare:
1. Se taie avocado în jumătate pe longitudinal și se scoate sâmburele.
2. Se curăță ceapa și se stoarce sucul de lămâie.
3. Cu o lingură scoatem avocado din coajă și punem în vasul mixerului de mână.
4. Adăugăm măslinele, ceapa și zeama de lămâie la vas. Mixăm conținutul până ce devine cremos.
5. Tocăm pătrunjelul verde fin și îl adăugăm la conținutul vasului și amestecăm cu o lingură.