Vaticanul il critica in termeni duri pe Trump

Adaugat la data iulie 17, 2017 cu niciun comentariu

Strategul sef al lui Donald Trump, Steve Bannon, si extremistii crestini care i s-au alaturat presedintelui american au o viziune periculoasa, „fundamentalista”, asupra lumii, sustin doi confidenti ai Papei Francisc, relateaza duminica DPA.

Intr-un comentariu publicat duminica de cotidianul italian La Repubblica, istoricul bisericii Alberto Melloni a declarat ca cei doi consilieri papali au vorbit despre „un conflict fara precedent” intre Francisc, „cartelul catolico-evanghelic si clanul Trump”.

Articolul lor, publicat sambata in La Civilta Cattolica, a condamnat „ecumenismul urii”, sustinut de „fundamentalisti evanghelici si catolici integralisti”, si „viziunea sa xenofoba si islamofoba care doreste ziduri si deportari purificatoare”.

Parintele Antonio Spadaro, editor al influentei reviste iezuite, si Marcelo Figueroa, un protestant care editeaza versiunea argentiniana a ziarului Vaticanului, L’Osservatore Romano, au fost autorii articolului. Ambii sunt prieteni personali ai papei.

Cei doi l-au descris pe Bannon, un catolic care intr-un discurs din 2014 a vorbit despre un nou razboi crestin sfant, drept cineva care „sa supuna statul Bibliei cu o logica care nu este diferita de cea care inspira fundamentalismul islamic”.

De asemenea, ei au atras atentia asupra „retoricii socante” a site-ului catolic Church Militant, care a comparat victoria lui Donald Trump asupra rivalei sale democrate Hillary Clinton cu infrangerea lui Diocletian de catre Constantin, primul imparat crestin al Imperiului Roman.

„In mod clar, exista o diferenta enorma intre aceste concepte si ecumenismul folosit de Papa Francisc cu diverse comunitati crestine si alte confesiuni religioase. Este un ecumenism care misca cu apelul sau la incluziune, pace, dialog si construirea de poduri”, au mai spus ei.

17.07.2017

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google