Tensiune în teritoriile palestiniene. Mai multe țări cer anchetă după violențele din Fâșia Gaza

Adaugat la data mai 16, 2018 cu niciun comentariu

Tensiunea se menține la cote ridicate în teritoriile palestiniene după mutarea ambasadei americane la Ierusalim. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit după violențele de ieri din Fâșia Gaza, unde 60 de oameni au fost uciși și peste 2000 au fost răniți în ciocnirile cu forțele israeliene. Armata israeliană este pregătită să facă față unor noi proteste. Între timp, Turcia i-a cerut ambasadorului israelian să părăsească țara pentru un timp. În replică, Israelul l-a expulzat pe consulul turc de la Ierusalim.

Palestienienii au continuat protestele, au dat foc la cauciucuri și au aruncat cu pietre în forțele israeliene, care au recurs la gaze lacrimogene.

A fost și ziua în care zeci de trupuri neînsuflețite au fost conduse pe ultimul drum la funeraliile desfășurate în Fâșia Gaza, după violențele de ieri. Cele mai sângeroase din ultimii 4 ani.

Membrii Consiliului de Securitate au păstrat un moment de reculegere.

Tot mai multe țări, între care Marea Britanie și Germania, se pronunță pentru o anchetă independentă în privința violențelor din Fâșia Gaza.

Armata israeliană spune că a acționat standard și că susținătorii mișcării jihadiste Hamas au încercat să forțeze intrarea în Israel.

16.05.2018

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google