Mii de turci în stradă, în semn de protest față de mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Adaugat la data mai 15, 2018 cu niciun comentariu

Mii de turci au ieșit luni seara în strada pentru a demonstra împotriva mutării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Protestul a avut loc la inițiativa unei organizații islamice umanitare. Nu doar oamenii de rand sunt revoltati de gestul americanilor, ci si autoriatile de la Ankara. Ambasadorul Turciei in Statele Unite a fost rechemat de urgenta pentru consultari.

Marea de oameni a scandat lozinci anti-americane și anti-Israel și a dat foc drapelelor celor două țări. Demonstrația a avut loc în fața reprezentanței diplomatice americane din Istanbul.

Sunt anunțate proteste și pentru zilele următoare. Iar președintele Recep Erdogan, în plină campanie electorală pentru alegerile din 24 iunie, a anunțat că va participa și el la demonstrații, în semn de solidaritate cu palestinienii.

Autoritățile palestiniene susțin că 58 de oameni au murit și 2700 au fost răniți, în ciocnirile violente care au avut loc ieri, simultan cu inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim.

Israelul precizează că – înarmați cu pietre și sticle incendiare – susținătorii mișcării jihadiste Hamas au încercat să forțeze intrarea în Israel și că măsurile luate de armată sunt justificate.

15.05.2018

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google