Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, doreşte ca rolul SUA în cadrul discuţiilor de pace în Orientul Mijlociu să fie diminuat

Adaugat la data februarie 13, 2018 cu niciun comentariu

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, că nu mai este acceptabil rolul Statelor Unite ca mediator al discuţiilor de pace în Orientul Mijlociu din cauza comportamentului Washingtonului, informează Reuters online, citând agenţia de ştiri Interfax.

„Declarăm că de acum înainte refuzăm să cooperăm sub orice formă cu SUA în calitatea sa de mediator, întrucât ne opunem acţiunilor sale”, a declarat Abbas aflat într-o vizită la Moscova.

Liderul palestinian a mai afirmat că doreşte un nou mecanism extins de mediere care să înlocuiască Cvartetul pentru Orientul Mijlociu.

„De exemplu, «cvartetul» plus alte ţări, la fel ca modelul folosit pentru obţinerea înţelegerii cu Iranul”, a declarat Abbas, referindu-se acordul nuclear semnat în 2015 de Teheran cu marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania).

13.02.2018

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google