Lucian Cristescu: Speranța TV – un ochi diferit

Adaugat la data august 02, 2017 cu 2 comentarii

Este o zi de școală obișnuită. La ora de română, profa îl cheamă pe Gigel la tablă, ca să citească compunerea. Tema dată sună: „Seara în familie”. Cu glasul unui elev constiincios, Gigel începe să citească tare și sec:

„Tata închide televizorul. Mă uit la fața lui și este cam ursuz. Mă întreb de ce? Doar nu i-am adus nicio nota rea. Iar la desert, mama l-a servit cu tortul care-i place lui. L-aș întreba, dar nu îndrăznesc să-l deranjez atunci când nu este în toanele lui. Mama insa îmi vine în ajutor.

„Ce ai, Ionele?”

Tata se întoarce spre ea și tace. Într-un tarziu ii raspunde, cu glasul coborat:

„Rele… Numai rele!”

„Rele? Ce? La serviciu?”, intreaba mama ingrijorată.

„Nu, Viorico… Is rele peste tot în lume de parcă a înnebunit lumea! Aia – razboi. Ailalți atacuri teroriste… Cei mari nu se înțeleg… Băncile cu jaful… Și în plus, sărăcie, boli, mizerie…”

Tata aruncă telecomanda pe canapea și se ridică, dar nu pleacă. Cu mainile în buzunar, stă și cugetă. Apoi adaugă:

„…Și nu este nimeni care sa facă ceva… Nimeni, Viorico !”

Pe mine mă cuprinde teama. Tata este bun. Tata este puternic. Daca și el e neputincios, atunci chiar că lucrurile au luat-o razna. Și noi, ce vom face? Până să întreb, o aud pe mama:

„Si totuși, Ionele, este cineva care…”

„Cine?!” intreabă iritat tata.

„Ei, Ionele, mută și tu canalul! Dă pe Speranța TV… Să nu crezi că aceia sunt rupți de lume. Doar că… văd tot cortegiul de necazuri de sus, prin ochii lui Dumnezeu. Și ele nu te mai înspăimântă, ca este Cineva care controlează totul.”

„Ce vorbești, femeie? Controleaza El chiar și dracii?”

„Să nu te miri, Ionele: da, chiar și pe draci. Ieri am auzit un cuvant tare interesant din Evanghelie. Ca: „Dracii rugau pe Isus… să le dea voie sa intre în porcii aceia. Și Isus le-a dat voie…” (Luca 8:32).

Tata s-a dus la bucatarie, sa ia ceva în gură. Iar eu am stat să cuget: „Păi, daca și dracii nu mișcă înaintea Lui, înseamnă că lucrurile sunt sub control. Da, sigur, nu după părerea noastră, dar cu siguranță că spre binele nostru. Și chiar dacă vine vreun necaz, o avea și el vreun rost. Că știe Domnul!”

Am cules telecomanda de pe canapea și am butonat, pana ce am dat de Speranța TV.

Autor: pastor Lucian Cristescu, invitat permanent al emisiunii Dialog pe scara richter ce se difuzează în fiecare Sâmbătă de la ora 2o.00 la Speranța TV

2 Comentarii

  1. Interesante idei pt un copil si o femeie …mulțumim frumos pt articol

  2. Lucian Cristescu: Speranța TV – un ochi diferit…interesant titlul:)

Lasa un comentariu

hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google