Lucian Cristescu: Secretul

Adaugat la data iunie 24, 2017 cu niciun comentariu

Bunica mea locuia peste drum de tanti Margareta, o văduvioara cocheta de cca. 50 ani. Erau vecine bune. Pentru că pe atunci lumea nu se plângea de „timp”, tanti Margareta venea adesea pe la noi și sporovăiau. Tema predilectă era: prăjiturile!

– Nu știu cum faci tu, că prăjiturile mele niciodată nu sunt la fel de gustoase ca ale tale…, am auzit-o spunându-i bunicii.

– Ei, dragă… Le fac exact așa, ca în rețeta pe care ți-am dat-o…

– Și totuși, prăjiturile tale nu sunt ca ale mele…

Și tanti Margareta pleca cu simțământul că bunica îi ascunde „secretul”.

Au trebuit să treacă ani ca să descopăr secretul bunicii. Nu este vrăjitorie. Și totuși lucrează aproape magic. Când bunica frământa aluatul, nu se gândea la performanțe, sau la imaginea de mare coferăreasă, nici la aprecierile pe care avea să le culeagă. Sunt sigur că se gândea la bucuria nepoților. Și acolo, pe planșetă sau în tavă, se adăuga ceva în mod subliminal. Era dragoste.

Deh… Tanti Margareta n-avea nici copii, și nici nepoți…

Acum te întreb: Știi de ce SperanțaTV are o savoare specială? Oare pentru că realizatorii și redactorii ei pun pasiune? Nu e destul. Toți oamenii de studio sunt pasionați de mesierie, sau ahtiați după glorie.

Îți spun eu secretul: poate mai mult de jumătate din redactorii TV sau RVS nu sunt „profesioniști”. Sunt… voluntari. Exact așa cum ai citit! Nu cer remunerare, nici notorietate. Vin, unii pe banii lor, pentru ca să dăruiască ceva din sufletul lor – sufletului tău. Acest ceva îl vei descoperi în zâmbetul, în privirea, în tonul vocii lor.

Dacă stai să te gândești, nici nu poate fi altul. Este însuși secretul bucuriei în familie, în cercul de prieteni autentici, în orice intreprinzi în viață.

Și încă un lucru. Ia-ți timp și privește mai mult SperanțaTV. Căci: Secretul este contagios !

Autor: pastor Lucian Cristescu, realizator al emisiunii Pâinea cea de toate zilele și invitat permanent al emisiunii Dialog pe scara richter la Speranța TV

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google