Lucian Cristescu: Oare cine n-a auzit de „boala secolului”?

Adaugat la data octombrie 09, 2017 cu 1 comentariu

Să nu vă gândiți la depresie. Nici la bolile de inimă. Nici la accidentele vasculare. Nici la… multe alte boli ale stilului de viata. Ci incercati sa va gandiți LA TOATE ACESTEA laolaltă. Căci, atunci când sunt adunate sub o „umbrelă”, ele primesc un nume care indică tocmai boala secolului. Bănuiți? Este stressul.

Un studiu derulat în 2007 în rândul populației din Statele Unite, a urmărit un lot numeros de persoane ce sufereau de migrenă cronică. Subiecții n-au fost internați în spital, ci au fost chemați la niște seminarii în care li s-a cerut să scrie toate problemele care îi frământă: instabilitatea financiară, lipsa de securitate personală, nesiguranța zilei de mâine, creșterea delicvenței, fragilitatea relațiilor sociale, tensiunile din familie… Apoi, în curs de câteva ședințe, experții au luat pe rând toate amenințările majore și le-au arătat dimensiunea lor reală, mult mai nesemnificativă decât felul hiperbolizat în care le percepeau subiecții. În continuare, participanții au învațat să se descotorosească de obiceiul mental de a „catastrofiza” evenimentele, de a hrăni în mod constant gânduri negative și îngrijorări cu privire pericole imaginare.

Rezultatul? 57% din totalul de pacienți cu cefalee cronică au declarat diminuarea semnificativă și chiar încetarea migrenelor.

Gândurile tulburi – iată cauza acelui stress negativ, distructiv.

V-ați întrebat oare cine și cum ne deprinde să nutrim gânduri negative, temeri, îngrijorări? Să nu vă surprindă: este chiar fluxul de informații repugnante, de scandal, ce promovează tot felul de nelegiuiri și acte reprobabile. Odată ce ne umplem mintea cu ele, continuăm să percepem realitatea în culorile în care ne-am setat mintea.

Alegeți, pentru vindecarea dv. de stress, acele culoare de stiri și dezbateri care să vă apropie de reperele adevăratelor valori, de reperele păcii, ale siguranței, ale certitudinii. Ca terapie anti-stress, pentru aceasta există un canal de informații audio-video. Alegeți Speranța TV.

Autor:  pastor Lucian Cristescu, invitat special permanent in cadrul emisiunii Dialog pe scara Richter si al emisiunii Strainul din Galilea;  realizator al emisiunii Painea cea de toate zilele,  la postul de televiziune Speranta TV. 

1 Comentariu

  1. Da e ff adevarat tot ce am citit aici si mai mult pe toate l-am expermentat, si partial, cu ajutor Divin sau topit.Deci se poate asa ca nu ramine decit sa ma rog ,sa ma
    incred, sa astept si sa sper in Domnul

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google