Marius Mitrache: ÎN FAȚA OGLINZII

Adaugat la data noiembrie 22, 2017 cu 2 comentarii

Adevărata natură a omului se cunoaște în momentele de criză sau de singurătateDe-a lungul istoriei, au fost numeroși gânditori care au vorbit despre natura umană. Avem de-a face, pe de o parte, cu o perspectivă perfecționistă asupra naturii umane, care afirmă că omul este bun în natura sa, dar mediul este nefavorabil. Pe de altă parte, cealaltă perspectivă afirmă că omul este corupt în natura sa, de a ceea are nevoie de anumite restricții pentru a putea acționa corespunzător. Este omul bun sau este rău? Unde este adevărul?

Dacă omul este bun în natura sa, cum se face că, de-a lungul istoriei omenirii, răul a fost mai prezent decât binele (războaie, exploatarea semenilor etc.)? Cartea Genezei ne prezintă modul în care răul a pătruns în lumea noastră, omul alegând acest drum. Din acel moment, primul impuls al omului este acela de a face răul. Mai târziu, diferiții scriitori ai Scripturii prezintă această perspectivă a căderii în păcat a omului. Regele David afirmă în psalmul 51:5 „Iată că sunt născut în nelegiuire și în păcat m-a zămislit mama mea.” În evanghelii, Isus Hristos afirmă că omul este fundamental păcătos, „ … dacă voi, care sunteți răi …” (Matei 7:11). Apostolul Pavel afirmă destul de clar că omul este înclinat spre rău, când spune: „Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.” (Romani 3:23). Apostolul Ioan este, de asemenea, categoric în privința caracterului păcătos al omenirii: „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri și adevărul nu este în noi. … Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos și Cuvântul Lui nu este în noi.” (1 Ioan 1:8.10) Prin urmare, nu există nicio ființă umană care poate pretinde că nu este atinsă de păcat.

Dacă natura omului este fundamental păcătoasă, atunci în fiecare persoană există ca potențialitate orice formă a răului (ca gen și grad). Acest fapt pune în pericol însăși ideea de comunitate, societate. Cum ar fi posibilă existența și menținerea societății umane, în condițiile în care fiecare dintre noi suntem fundamental răi? Este evidentă necesitatea existenței unor reguli sau legi prin care pot fi reglementate relațiile interumane. Sfânta Scriptură ne amintește de faptul că Dumnezeu a dat omului nou creat o lege a ascultării chiar după crearea lui. Legea ascultării era conținută în interdicția de a mânca din pomul cunoștinței binelui și răului, poruncă ce a testat dispoziția primei familii de a asculta de Dumnezeu. Era un test al loialității și al maturității. Acest lucru ne demonstrează faptul că nevoia de ordine, de disciplină, era necesară chiar și pentru o lume unde păcatul încă nu exista, deoarece libertatea de alegere a ființei nou create presupunea și potențialul de a alege răul, ceea ce s-a și întâmplat. Este nevoie de o putere din afara naturii umane pentru a-l ajuta pe om să aleagă binele. În discuția Sa cu Nicodim, unul dintre membrii Sanhedrinului, Isus Hristos face distincție între viața morală și viața spirituală. În ceea ce privește soteriologia, moralitatea nu este suficientă. Este nevoie de altceva. Acel altceva este nașterea din nou/de sus: „Adevărat, adevărat, își spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3)

Această naștere din nou de care vorbește Isus Hristos, nu este decât procesul de restaurare a ființei umane. Procesul acesta începe prin moartea înlocuitoare a lui Isus Hristos. Plata pentru păcat este moartea, dar, din fericire, Hristos a luat locul nostru. Procesul de transformare efectivă a ființei umane cuprinde trei etape majore: (1) Eliberarea de vina păcatului – este etapa iertării vinei păcatului; (2) Eliberarea din puterea păcatului – este etapa sfințirii/transformării efective; (3) Eliberarea din natura păcatului – este etapa proslăvirii, momentul revenirii lui Isus Hristos, când Dumnezeu schimbă natura omului.

Dar, tot ceea ce face Dumnezeu pentru ființa umană în procesul de restaurare, nu anihilează rolul Legii Sale. Predica de pe Muntele Fericirilor reprezintă nu o anulare a legii, ci reafirmarea, reabilitarea și dezgroparea semnificațiilor pierdute de-a lungul veacurilor. Regula oferită de Isus, „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii.” (Matei ), nu reprezintă un ideal utopic, ci este un deziderat ce are menirea de a stabili ordine in viața individuală și socială. Această regulă poate fi împlinită în viața unei persoane prin autolimitare, asfel încât libertatea sa să nu afecteze negativ pe celălalt.

Cartea Apocalipsei vorbind despre vremea încheierii istoriei, accentuează existența unui popor de sfinți, care „păzesc poruncile lui Dumnezeu și au credința lui Isus. (Apoc. 14:12)” Este semnificativ faptul că Legea lui Dumnezeu nu este dar o etapă în procesul de reabilitare a ființei umane, ci este chiar fundamentul guvernării lui Dumnezeu pentru omenire și univers.

 

2 Comentarii

 1. Dansul trăiește aici
  Asupra lumii culturile primitive în grupuri de dans a reunit cu un scop comun, jazz Wynton Marsalis maestru, ar.d. ’09, o masă în Teatrul Sanders din septembrie. Dansurile dorit de ploaie, o vânătoare sau de luptă de succes, drumurile deschise la zei și alte băuturi spirtoase, încurajat fertilitatea și identitatea sexuală. El a învățat „pe tinerii noștri că sexualitatea voastră a intrat în maturitate”. „Dansul a fost de a sfinți zona noastră. Dansăm podea, respira aer, cu unul văzut și nevăzut poate crește sentimentul nostru de viață făcându-ne în direct.“ Belly ÎNCHIRIERE

  Dansul este un ritm muzical unic si importanta a fost corelarea activității umane la noi în viață. Marsalis, „la fel de diferite de la joc sau dintr-o paletă de barcă din lemn cotlet,“ dans, mult mai târziu decât ai spus-te ca esti cu alte persoane. Tu oboseala Cu greu, pentru că sufletul tău ca dansezi a crescut și mai mult a crescut -Pentru că acest joc „în acest moment de a dovedi că, în patru ani și jumătate de prezentare oră istoria dansului social și muzică în Statele Unite ale Americii (film cu două fețe, cakewalk, menuet, vals și vulpea atinge ventilatorul coada, tango Charleston, Lindy hop, piure de cartofi, merengue, cha cha cha ca au fost presărate cu performanțe orbitoare și poftă de mâncare.

  În această iarnă, la rece, deoarece multe noi Englanders sunt găleți interior prin abstractizare, dansul poate fi o formă de exercițiu – precum și pentru corp, minte si spirit – ar fi trebuit să se simtă mai bine și senzație de relații bune cu ceilalți. ÎNCHIRIERE DE DANCE

  Regiuni, studiouri de dans, săli de clasă, grupuri comunitare, care oferă mișcări de dans etnice și grupuri de teatru de amatori să participe. Zumba Fitness sala de gimnastica merge, balet, Nia (dans, combină yoga și arte marțiale) oferă, de asemenea, cum ar fi dansul din buric cu lecții de dans și chiar antrenamente mai tradiționale. Harvard Business Arte program de dans la locul noului director Jill Johnson, „Hei, orice lucruri care stimulează oamenii!“ El spune.

  Johnson știe că mulți oameni se tem de dans, ceea ce face dificil de a fi confortabil pentru incepatori. Aveți grijă să nu vă faceți griji cu privire la modul în care dansatorii neprofesioniști vă văd; Se concentreze doar ceea ce simți: Dance, ring de dans și de a ne exprima este o modalitate de a explora relațiile noastre cu ceilalți. „Noi credem cum suntem percepuți de ceilalți”, adaugă el. „Oamenii,“ Eu nu sunt un dansator „și taie curiozitatea cu privire la aceasta. Am fost cu capacitatea de a doğmușdans! Străzi unuia din muzica a jucat pentru a lega unul cu ritmul de copii fierăstrău. Credem că știm cine ne-am pierdut acest instinct ca adulti“, spune el. „Hip-hop-ul este foarte popular”, spune el. „Unele dintre ele conțin o coordonare complexă. Pentru a împărți o propoziție în pași mai mici, uneori, poate ajuta. Încearcă să nu se uite în oglindă prea mult.“
  ÎNCHIRIERE DE DANCE
  Johnson, oamenii mai tineri au fost instruiți ca clasic, apoi prin diversitatea de dans modern „creativ“ deschis. Studii și alte două forme de dans, a fost mult timp amestecat cu compoziții complexe cu lucrări de coregraf William Forsythe împreună. Prin dans „trezi caile nervoase“ se ocupă cu dans și modul în care aceasta afectează activitatea creierului și flexibilitate dorește să stabilească parteneriate interdisciplinare cu cercetatorii de la Harvard pentru a intelege mai bine. Mai exact, creierul cortexul prefrontal și în legătură cu impactul mișcării în fața proceselor cognitive și de modul în care să se dezvolte vrea să facă cât mai clar. „Organismul Mulți factori de model, acest lucru ma ajutat să învețe lucruri noi în studio“, explică el. „Un dans pentru a arunca un anumit pas și să încerce să-l schimbe, similar cu procesul de a scăpa de un prejudiciu. Drumuri, în timp ce învață noi modalități de a evita dans organismele de vindecare și recuperare sunt retrasarea mor“, a spus el.

  Cursuri predate în studenți Johnson la „eco-semisferice exerciții de coordonare“ cu căldură: la dreapta și la stânga față de mâini și de la anumite punct corpului (de exemplu, glezne, genunchi, coate), dă de-a lungul liniei mediane a corpului în mișcare, urechi). „Picioarele în direcția mâinile care trece printr-un corp subțire. Bale é Paulement folosind corpul întreg se deplasează cu configurațiile opoziției“, explică el. „Din cunoștințele mele, nu arată cercetări empirice care contribuie la coordonarea exercițiului în această serie, am găsit, dar – această modalitate fiind folosit intens în propriile mele elevii de dans și cei patternuri după ce a predat pe tot parcursul exercițiului pentru o lungă perioadă de timp – ca urmare a acestora în cerere că există o capacități de coordonare în creștere“, a spus el .

  ÎNCHIRIERE DE DANCE
  lector in psihiatrie la Harvard Medical School, David Kahn, activitatea fizica in creierul functionarii cognitive, a spus el, și fără îndoială, impactul pozitiv al problemelor legate de vârstă. Cercetarea sa este de a ne imagina dezvoltarea unei neuropsihologie. „Se adaugă la dans, exerciții și corp, și o altă direcție a efectului asupra creierului”, spune el, „pentru că această bucurie

 2. Interesant articolul!

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google