Forțele israeliene și iraniene s-au confruntat direct în Siria

Adaugat la data februarie 12, 2018 cu niciun comentariu

Aviația a distrus o dronă de observație iraniană care a pătruns în spațiul aerian israelian, dar a pierdut un avion de luptă F 16, lovit de apărarea antiaeriană siriană. În replică, avioane israeliene au lovit ținte siriene și iraniene, inclusiv trei baterii de rachete. Surse siriene afirmă că au fost uciși cel puțin șase militari din armata guvernamentală.

Beniamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „Am avertizat de ceva timp despre pericolul pe care îl reprezintă consolidarea prezenţei iraniene în Siria. Iranul încearcă să folosească teritoriul sirian pentru a ataca Israelul şi pentru a-şi atinge obiectivul: distrugerea Israelului”.

Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja suveranitatea și securitatea, a precizat Netanyahu.

El a adăugat că forțele israeliene își vor continua operațiunile în Siria chiar dacă aviația a pierdut un avion avansat din cauza focului inamic, pentru prima oară în 35 de ani.

În replică, generalul Hossein Salami, comandantul Corpului Gardienilor Revoluției, a amenințat: vom deschide porțile iadului pentru Israel și vom ataca bazele americane. El a cerut Statelor Unite să-și retragă toate forțele militare din regiune.

12.02.2018

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google