Florin Matei: Devenim ceea ce realizam, sub Mâna lui Dumnezeu

Adaugat la data septembrie 22, 2017 cu niciun comentariu

Yehudi Menuhin, cunoscutul maestru si violonist, a uimit audientele din întreaga lume prin dirijarea si interpretarea sa virtuoasă… Despre el se știe ca si-a făcut debutul la vioara in San Francisco, la vârsta de șapte ani si si-a lansat cariera mondiala la vârsta de doisprezece ani, cu un concert la Canegie Hall. In memoriile sale,Călătorie Neterminată, Menuhin povestește cum a început lunga sa aventura de dragoste cu vioara.

Încă de când avea trei ani, părinții lui Menuhin îl duceau frecvent la concerte, in New York, unde îl auzeau pe prim-violonistul Louis Persinger. Atunci când Persinger se avânta in pasaje de solo, micuțul Menuhin, care se afla împreuna cu părinții săi in auditoriu, asculta incantat.

“In timpul unei astfel de interpretări”, scria Menuhin , “i-am întrebat pe părintii mei dacă ar fi posibil ca, la cea de-a patra aniversare , sa primesc in dar o vioara, iar Loius Persinger sa ma învete sa cant la ea.”

Aparent, dorința i-a fost îndeplinita. Un prieten al familiei i-a dăruit o vioara, dar era de jucărie, din metal si avand corzi de metal. Yehudi Menuhin avea doar patru ani. Cu greu ar fi putut folosi o vioara de dimensiuni obișnuite, dar era furios.

“Am izbucnit în plâns, am aruncat-o pe pământ si nu mai voiam sa ma ating de ea”. Reflectând mai târziu la aceasta întâmplare, Menuhin spunea ca nu dorea nimic mai putin decat lucrul real. El “realizase instinctiv ca a canta înseamna a fi!”

De multe ori, devenim ceea ce facem. Spre exemplu, slujbele noastre ajung sa ne definească si sa ne confere identitate. Însa, sub mana lui Dumnezeu, conștientizarea chemării Lui precede alegerea slujbei sau a carierei. Si atunci, în loc sa spunem “Esti ceea ce faci”, dragostea lui Dumnezeu ne determina sa spunem “ Fa ceea ce esti”.

Autor: pastor Florin Matei, realizator al emisiunii Adevaruri& Perspective, luni-vineri, ora 21.00, Speranta TV si Radio Vocea Sperantei 

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google