CSM, propunere controversată la comisie. Prejudiciul sub 50 de mii de euro ar putea să rămână nepedepsit

Adaugat la data mai 16, 2018 cu niciun comentariu

Reprezentanții CSM au propus comisiei speciale din Parlament ca infracțiunile de delapidare, abuz sau neglijență în serviciu ori uzurpare a funcției să nu mai fie pedepsite dacă prejudiciul este de cel mult 50 de mii de euro și este acoperit de înfăptuitor, dacă acesta nu e funcționar public. Propunerea asumată deja de PSD a stârnit protestele asociațiilor profesionale ale magistraților și ale opoziției din comisia parlamentară.

Amendamentele aduse de CSM în Comisia specială pe tema justiției i-au determinat pe reprezentanții forumului judecătorilor să părăsească sala.

Reprezentații CSM propun ca infracțiunile de delapidare, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, folosirea abuzivă a funcției, uzurparea funcției și divulgarea informațiilor, săvârșite de persoane care nu sunt  funcționari publici, să nu se pedepsească dacă prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro, iar făptuitorul îl acoperă înainte de momentul sesizării instanței de judecată..

Discuția pe tema codului penal va continua săptămâna viitoare, când sunt așteptate pozițiile asociațiilor profesionale ale magistraților.

16.05.2018

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google