Corina Matei: De la „consumator” la realizator…

Adaugat la data decembrie 10, 2016 cu niciun comentariu

Am descoperit mai întâi postul Radio Vocea Speranței, atunci când o studentă a mea, Loredana Dumitrașcu, cu care aveam să mă împrietenesc după aceea, m-a invitat la emisiunea sa, numită „Între două lumi”. Era la începutul anilor 2000 și-mi amintesc că m-au surprins profesionalismul pe care deja îl dobândise, într-un scurt răstimp de training în domeniu, precum și profunzimea temelor alese, care te captivau, astfel încât uitai de emoția vorbitului la microfon.

Apoi, fixându-mi radioul din bucătărie pe 94,2 FM, aveam să descopăr multe alte emisiuni interesante, instructive, lămuritoare și chiar liniștitoare sub aspectul unor frământări spirituale și religioase din acea vreme. Din nou, m-a surprins diversitatea domeniilor din care se ofereau publicului informații avizate, cu o anvergură care ar fi fost de demnitatea posturilor naționale de radio și televiziune: de la consultații medicale la informații din domeniul financiar-bancar, de la calculul pensiilor și al vechimii în muncă la consultații juridice complexe, de la concerte la lecții magistrale de teologie și educație religioasă; de la îndemnuri și încurajări pentru cei singuri și triști la concursuri de muzică pentru copii și povestiri cu tâlc; de la programe de întrajutorare și caritate la delicioase rețete vegetariene - și lista poate continua. În mod special mă atrăgeau emisiunile care explicau textul biblic și, cu acea ocazie, am descoperit o altfel de „viitorologie” decât cele vag conturate în diferite perspective teoretice occidentale.

Am realizat atunci că datoram starea mea de spirit tonică acestor oameni aparte, altfel construiți spiritual, cu o atitudine mai senină și mai încrezătoare, dăruiți cu mult talent și cu devotament pentru ceea ce fac în slujba semenilor. Într-adevăr, optimismul lor sănătos era molipsitor pe calea undelor și la fel s-a dovedit a fi și cel televizual, de la Speranța TV.

Astfel că, atunci când mi s-a propus să colaborez cu acest post de televiziune pentru a realiza „Convorbirile de seară”, nu am putut decât să accept cu drag, chiar dacă și cu ezitările tipice novicelui. Învăț în permanență, dar mă bucur dacă am ocazia să fiu de folos semenilor, oferindu-le compania intelectuală a unor invitați remarcabili, buni profesioniști și nobile caractere, care transmit idei, informații și recomandări utile în domeniile educației, eticii, comunicării, religiei, civismului, psihologiei și moralei creștine.

Recomand oricui dorește să-și lumineze ziua, poate chiar și viața, să acorde o șansă acestor veritabili prieteni care sunt frecvențele posturilor Vocea Speranței și Speranța TV. Dacă această lume seamănă uneori cu vestita cutie a Pandorei, din mitologia greacă, o cutie din care se revarsă peste oameni numai rele, să nu uităm că singura alinare prezentă acolo, în interior, era tocmai… Speranța!

Corina Matei, realizatoarea emisiunii „Convorbiri de seară” (difuzată duminica, de la ora 19), este conferențiar universitar doctor, este redactor la revista Semnele timpului și autoarea rubricii „Alice în Țara Mirărilor”, din revista online Femei de 10. A publicat cărțile: Ordinea și dezordinea simbolurilor, Morală, educație, comunicare în era focului rece și Postmodernity’s Fugitive Truths.

Testimoniale invitați:

„Decorul cald și primitor te invită la relaxare și este un cadru perfect pentru dezbaterea de idei profunde. Personal, am avut o experiență foarte plăcută în compania doamnei Corina Matei care a condus discuția, prin întrebările sale, astfel încât cei de acasă să rămână cu cât mai multe informații. Voi reveni cu plăcere ori de câte ori voi fi invitată. Diana Şerban, Doctor în Comunicare

„Cu deosebită plăcere îmi amintesc de atmosfera deosebită, creată parcă dinadins pentru o „convorbire de seară”! Naturalețea, împletită cu profesionalismul, așează subiectele propuse discuției într-o ipostază provocatoare, astfel încât dispare tracul și te implici activ în dezbatere, interesat fiind de deznodământ. Aprecierile mele pentru temele de actualitate propuse! Cu deosebită considerație, Ștefan Mateaș

„Alături de gazda emisiunii, la „Convorbiri de seară”, atât invitații, cât și telespectatorii urmăresc actualitatea lumii într-un cadru intim și degajat, prin tematici diverse ce încearcă să transmită consistență, relevanță și speranță unei lumi într-o permanentă așteptare. Agnos Herteliu, Pastor, Doctorand în Știintele Informării și Comunicării, Universitatea Paul Valéry – Montpellier, Franța”

Bucuresti, decembrie 2016

Niciun comentariu

Lasa un comentariu


hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google