Apocalipsa cibernitica- reactii oficiale din partea Rusiei

Adaugat la data mai 15, 2017 cu niciun comentariu

Apocalipsa cibernetică, aşa cum a fost supranumit atacul informatic fără precedent din weekend, continuă să producă efecte la nivel global. Chiar dacă mai mici decât se estima iniţial. Bilanţul a ajuns deja la două sute de mii de computere din peste 150 de state.

Una dintre cele mai afectate ţări, pare până acum a fi China, cu peste 29.000 de instituţii, ceea ce înseamnă zeci de mii de calculatoare blocate.

Europol atrage atenţia că deşi situaţia pare a se fi stabilizat pentru moment, acest lucru nu înseamnă că toate vulnerabilităţile au fost eliminate. Cât despre autorii atacului, specialiştii în securitate cibernetică încearcă să dea de urma lor.

Întrebat despre o posibilă implicare a Rusiei în acest atac cibernetic, preşedintele Vladimir Putin respinge categoric acuzaţiile.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Este alarmant. Nu e nimic bun în ce se întâmplă. În ceea ce priveşte sursa acestor ameninţări, conducerea Microsoft a spus deja direct că serviciile speciale americane sunt sursa originală a acestui virus. Rusia nu are nicio legătură cu asta. Este foarte ciudat cum în aceste circumstanţe, auzim contrariul”.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google