Apocalipsa cibernitica- reactii oficiale din partea Rusiei

Adaugat la data mai 15, 2017 cu niciun comentariu

Apocalipsa cibernetică, aşa cum a fost supranumit atacul informatic fără precedent din weekend, continuă să producă efecte la nivel global. Chiar dacă mai mici decât se estima iniţial. Bilanţul a ajuns deja la două sute de mii de computere din peste 150 de state.

Una dintre cele mai afectate ţări, pare până acum a fi China, cu peste 29.000 de instituţii, ceea ce înseamnă zeci de mii de calculatoare blocate.

Europol atrage atenţia că deşi situaţia pare a se fi stabilizat pentru moment, acest lucru nu înseamnă că toate vulnerabilităţile au fost eliminate. Cât despre autorii atacului, specialiştii în securitate cibernetică încearcă să dea de urma lor.

Întrebat despre o posibilă implicare a Rusiei în acest atac cibernetic, preşedintele Vladimir Putin respinge categoric acuzaţiile.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Este alarmant. Nu e nimic bun în ce se întâmplă. În ceea ce priveşte sursa acestor ameninţări, conducerea Microsoft a spus deja direct că serviciile speciale americane sunt sursa originală a acestui virus. Rusia nu are nicio legătură cu asta. Este foarte ciudat cum în aceste circumstanţe, auzim contrariul”.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu