Agenţia ONU pentru Refugiaţi: Garantarea securităţii şi protecţia refugiaţilor sunt compatibile

Adaugat la data septembrie 13, 2017 cu niciun comentariu

Protecţia refugiaţilor nu este incompatibilă cu garantarea securităţii, a declarat şeful Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, într-o conferinţă de presă la Budapesta, cu referire la decizia Ungariei de a nu aplica planul UE de relocare a refugiaţilor, relatează agenţia MTI.

„Nu este doar un drept, ci o datorie a fiecărei ţări de a-şi proteja graniţele şi de a garanta securitatea cetăţenilor săi. Aceste obligaţii nu sunt în contradicţie cu obligaţia morală de a oferi ajutor refugiaţilor”, a spus Grandi.

Directorul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi a vizitat zona de frontieră Ungaria-Serbia şi a discutat cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, şi cu ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter.

Filippo Grandi le-a cerut autorităţilor de la Budapesta să asigure accesul solicitanţilor de azil la procedurile respective. Oficialul ONU şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la o lege care le interzice solicitanţilor de azil să părăsească zonele de tranzit stabilite la frontieră până la soluţionarea cazurilor şi la faptul că puţini solicitanţi de azil primesc statutul de refugiat.

13.09.2017

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

hacklink hacklink satış wso shell wordpress free themes kalça büyültme webr00t shell elektronik sigara Google